Historie

De voetbalvereniging vv POTETOS is opgericht op 25 oktober 1948, als onderdeel van alle ontspanningsverenigingen van de toenmalige PTT. POTETOS staat dan ook voor POst TElefoon Telegraaf Ontspannings- en Sportvereniging.

Sinds 1979 zijn wij gevestigd op  Sportpark Het Noorden aan de Iepenlaan te Groningen.

De clubkleuren zijn officieel groen met wit, natuurlijk afgeleid van de kleuren van de stad Groningen. Het officiële tenue is:  shirt groen met verticale witte baan van ongeveer 26 cm. breed, witte broek en groene kousen met een witte band. Oorspronkelijk als zondagclub begonnen, zijn wij al vrij snel overgegaan op het spelen van wedstrijden op de zaterdag. In de zeventiger jaren werd de vereniging een zg. “open vereniging”. Iedereen is welkom bij onze club, er hoeft geen band meer te zijn met de PTT, wat heden ten dage uiteraard ook niet meer mogelijk is. Begin 1980 is een jeugdafdeling opgericht die medio september/oktober 2012 onder de schoolsportclub vvPOTETOS weer  op poten wordt gezet. Naast 5 seniorenelftallen kent POTETOS inmiddels 9 zaalvoetbalteams. Daarnaast traint een damesteam bij onze club.  In het seizoen 2013/2014 gaan kabouters en meisjes weer trainen, F-jes en C-ers zijn voor de competitie ingeschreven. In totaal heeft de club zo’n 250 leden.

Een foto van een de oprichters, de heer Kees Kuipers, hangt nu prominent in onze kantine. Zijn belangrijkste uitspraak was altijd: “POTETOS is een voetbalclub voor vogels van allerlei pluimage”. En dat geldt nu ook nog, voel u welkom bij de fijnste club van de Stad.

-laatste bewerking 15-06-2013-