Potetos laat dure punten liggen in strijd om periodetitel

Na twee prachtige overwinningen op SC Scheemda en Noordpool UFC had Potetos afgelopen zaterdag, met een overwinning tegen Meedhuizen, zich vol kunnen storten in de strijd om de 3e periodetitel. Helaas bleef het in de thuiswedstrijd steken op een bloedeloze 0-0 en zit het wat betreft de kansen op nacompetitie weer in de wachtkamer.

De kleine selectie van Potetos maakt zich geen illusies wat betreft de eigen kansen op promotie. ‘Met ons bescheiden groepje kunnen we geen stabiele resultaten behalen om een seizoen lang bovenin de competitie mee te draaien, maar we hebben wel bewezen dat we van elke tegenstander kunnen winnen. Daarom moet je binnen elke 8 of 9 wedstrijden van een periode wél proberen het maximale eruit te halen’, aldus een ruig behaarde speler van het team. ‘Maar dan had je tegen een laagvlieger als Meedhuizen de volle drie punten moeten pakken. Nu ben je waarschijnlijk verplicht de volgende vijf wedstrijden binnen deze periode te winnen. Hoe lastig het misschien ook is, het is een prachtig doel om voor ogen te houden’.

Naast sportieve redenen spelen ook andere zaken een belangrijke rol in de periodestrijd, zo geeft een getructe middenvelder van Potetos aan. ‘Door onze trainer zijn een aantal beloftes gedaan rond een periodetitel en een toekomstig weekendje weg. Je zou kunnen zeggen dat we de trainer een spreekwoordelijk ‘poepie willen laten ruiken’. We zullen elke resterende wedstrijd dit seizoen gewoon als een finale moeten behandelen’.

Als de spanning er dit seizoen in moet blijven zitten zal er volgende week zeker gewonnen moeten worden, in de uitwedstrijd bij GVAV-Rapiditas op sportpark Kardinge.

Over Vincent