Potetos maakt valse start in de competitie

Het seizoen mag afgelopen zaterdag dan wel begonnen zijn, Potetos is duidelijk nog steeds zoekende naar de juiste vorm. Op sportcomplex Ten Post in het gelijknamige dorp kon Potetos het grootste gedeelte van de wedstrijd geen vuist maken tegen het veel makkelijker combinerende sv TEO. Met een 2-2 ruststand mocht Potetos tevreden zijn, aan de uiteindelijke 4-2 nederlaag viel weinig af te dingen.

Met een opnieuw ietwat gewijzigde opstelling -of lag het aan de invulling die de spelers er zelf aan gaven- kreeg Potetos geen vat op het middenveld en creëerde sv TEO een aantal dotten van kansen. De 2-0 achterstand die dat opleverde riep Potetos zogeheten dan ook zelf over zich af. Everts kon alleen voor de keeper iets terug doen, maar kwam met zijn verkeerde been niet toe aan een sterke afronding. Met dank aan de tegenstander lukte het Potetos wel om volledig terug te komen in de wedstrijd. Een handsbal en een ‘overtreding’ leverden twee penalty’s op die door Stienstra feilloos werden binnengeschoten.

Na de rust ontspon zich aanvankelijk een open wedstrijd met een misschien iets beter sv TEO. De goal kon twintig minuten lang aan beide kanten vallen, de eerstvolgende treffer van sv TEO besliste eigenlijk de wedstrijd. Potetos was onmachtig om zelf het spel te maken, moest nog meer ruimte weg geven en de toch al matige samenhang viel uit het team weg. sv TEO maakte in het restant van de wedstrijd nog een goal en kreeg een hand vol kansen om de score nog meer uit te bouwen. De 4-2 nederlaag was dan ook volledig terecht.

Volgens oud-Hollands gezegde waren ‘de rapen dan ook zuur’ na de wedstrijd. De zegsman van het team was uitgesproken na afloop. ‘Sommige leden van het team mogen wel eens in de spiegel kijken. Wat zijn nou eigenlijk de doelstellingen binnen het team en wat draagt iedereen daar nou aan bij. Een aantal bepalende mensen zijn met name verbaal negatief aanwezig, maar moeten zich misschien eerst eens richten op hun eigen prestaties’. Een verdediger van het team had een andere kijk op de zaak. ‘De zwaarste conditieoefeningen op de laatste training voor de eerste competitiewedstrijd was geen goed plan. Ik had er nog steeds last van. Eigenlijk blijkt dus gewoon dat we nog niet fit genoeg waren.’

Potetos heeft een week de tijd om zich verder te ontwikkelen richting de wedstrijd tegen Holwierde. Met het eigen publiek in de rug zullen de stadjers toch wel beter voor de dag willen komen.

Over Vincent