Zaterdag nam Potetos JO12-1 het op tegen Winsum JO12-1. Voor de coronastop hebben de teams eerder tegen elkaar gespeeld. In een doelpuntrijke en spannende wedstrijd trok Potetos toen aan het langste eind (3-4).

Potetos start met een gehavend team. Woensdag bleek Marijn al niet mee te doen. De sterspeelster kampt met een enkelblessure. Vanmorgen haakten ook Matea en Ardyan wegens ziekte af. Met 9 man sterk moet Potetos tot het uiterste gaan om een resultaat te behalen.

In de eerste helft laat Potetos het spel over aan Winsum. Winsum heeft veel de bal en probeert het vaak van afstand. Jonathan heeft daar geen enkele moeite mee. Als Potetos de bal heeft, probeert het te counteren. Abou wordt gezocht en die moet de bal vasthouden zodat de rest kan aansluiten. Abou speelt sterk en is daarnaast coachend goed aanwezig. Toch is er het eerste kwartier niet veel te beleven. Voor rust probeert Potetos de voorsprong te pakken. Als Matthias wordt weggestuurd, trekt hij de bal voor. Abou en Ousmane krijgen de voet niet goed achter de bal waardoor de bal naast gaat. Winsum is daarna nog gevaarlijk. Met een afstandsschot/voorzet beland de bal op de paal.

Potetos heeft nog weinig moeite met het spel van Winsum. Het probeert zelfs vaak voetballend de oplossing te zoeken. In de rust pept het team elkaar op. Als ze hard blijven werken, is er echt wat mogelijk.

Na rust is het Potetos dat het spel naar zich toe trekt. Het combineert makkelijk en heeft veel aan de sterk spelende Josia. Op het middenveld is hij heer en meester en zorgt ervoor dat Potetos kansen krijgt. Als hij de bal vooruit speelt, gaat Abou de combinatie met Ousmane aan. Die geeft de bal weer terug waardoor Abou de bal in de goal kan schieten (1-0). Een mooi uitgespeelde aanval. Winsum lijkt niet aangeslagen en pakt meer en meer het initiatief. Als de linksbuiten voorbij Sil komt, geeft het de bal voor. De spits kan de bal achter de doelman leggen en Winsum komt zo weer op gelijke hoogte (1-1). Daarna blijft Winsum aandringen en Potetos probeert te loeren op een counter. Beide ploegen worden nog even gevaarlijk maar komen niet meer tot scoren.

Een 1-1 gelijkspel is dik verdiend. Hierdoor staat Potetos weer op de eerste plek. Volgende week kan het, bij winst tegen Appingedam, de Regio cup pakken. De aftrap is om 10.00 uur.

ER MAG WEER PUBLIEK BIJ DE WEDSTRIJD AANWEZIG ZIJN!! LATEN WIJ POTETOS JO12 EEN 9EMAN BEZORGEN!!!