De helden van de kleine velden

Het seizoen is begonnen met veel nieuwe regels voor de jeugd onder 9. Klein veld, veel balcontact, ingooien niet toegestaan en trotse vaders die graag streng willen fluiten maar werden gedegradeerd tot ‘spelbegeleider’.

En temidden van dit tumult stijgt er één team met kop en schouders bovenuit: Potetos JO9-1, de helden van de kleine velden.

Het seizoen begon met veel enthousiasme: vanaf elke aftrap en intrap zaten ze er bovenop. ‘Druk zetten!’ roept coach Richard, en dat gebeurde dan ook. Elke tegenstander werd meteen in het nauw gedreven door vlugge aanvallers CJ en Jonathan. Als dan ook top middenvelders Elias en Ardyan het op hun heupen kregen, was er geen beginnen meer aan voor de bezoekers. Soms leidde dat tot tranen van frustratie.

Handig werd gebruik gemaakt van het indribbelen en er werden prachtige hoekschoppen genomen, soms zelfs met loepzuivere kop goals van Ardyan of CJ tot gevolg.

In de achterhoede konden Julian, Matthias en Matea blindelings op elkaar vertrouwen. Zonder woorden wisten ze precies wie er mee naar voren kon. De ander lag dan als een waakhond op de loer voor de tegenaanval. En wie er ook op het doel stond: de bal kwam er niet langs. Aan Julian hadden de jongens een voorbeeld van een top keeper.

Onder leiding van de technische Matea en CJ werd het spel langzaam verlegd van het jagen naar het snelle teamspel. ‘Overspelen!’ werd er nu geroepen vanaf de kant. Op ‘ruimte creëren’, ‘wegdraaien’ en ‘de ruimte zoeken’ werd er veel getraind door technisch trainer Frank. Traptechniek werd tot in de puntjes verzorgd, tot en met de ‘ballet-trap’ aan toe.

Het werd voor het hele team een uitdaging om zo snel mogelijk over te spelen in de aanval, totdat de tegenstander er duizelig van werd. De trainer van Omlandia sprak oprecht onder de indruk: ‘wow dat lijkt Barcelona wel met het tikkie takkie voetbal’. Jonathan kon het niet laten om tijdens die wedstrijd met de verdediger in de rug, nog een paar keer hoog te houden.

Potetos JO9-1 is dit seizoen een prachtige kampioen. Als een groep jongens zó enthousiast en met veel plezier elkaar steeds de bal gunnen en vol overgave een wedstrijd lang voor elkaar strijden, dan kunnen we terecht spreken van ‘De helden van de kleine velden’.

Mannen gefeliciteerd!

Geschreven door: Siebrand Weening