Op een koude woensdag avond waar het veld omringt wordt door de mist, moet Potetos JO11-1 het opnemen tegen sportparkgenoot VVK JO11-1. Potetos is de nummer 7 en VVK is de nummer 9 van de competitie.

 

Potetos begint sterk aan de wedstrijd. Al binnen drie minuten schiet Potetos op doel. Maar de inzet wordt gekeerd door de doelman. VVK is gewaarschuwd. Potetos houdt de druk en zet VVK op eigen helft goed vast. Als VVK de bal wegwerkt is het Ardyan die een geniale pass heeft richting Abou en hij passeert de doelman (1-0). Potetos drukt door en probeert snel de 2-0 te maken. Het regent kansen maar de doelman en verdediging van VVK houden wonderbaarlijk het doel schoon. Potetos is erg sterk en het speelt de bal erg gemakkelijk naar elkaar over.

 

Na 13 minuten krijgt VVK wat meer grip op de wedstrijd en komt vanuit de counter soms gevaarlijk voor de goal. De eerste inzet weet keeper Julian nog tegen te houden. Maar even later weet VVK wel te scoren. Na een goede aanval schiet VVK de bal langs Julian (1-1). Potetos is aangeslagen. Het speelde goed maar is even de weg kwijt. Wanneer er niet goed wordt verdedigd wordt VVK erg gevaarlijk. Na een goed teruggetrokken voorzet kan de spits makkelijk afronden (1-2). Het wordt nog erger want Potetos is het achtern volledig kwijt. Het laat VVK te ver komen en kan verdedigend geen vuist maken. Na een goede dribbel komt de aanvaller van VVK tot een schot en ook die gaat erin (1-3). VVK is effectief. Potetos pakt de draad weer op. Ze geloven weer in zichzelf. Het krijgt veel kansen. Ceejay lanceert zichzelf en probeert het van een flinke afstand. Alleen schiet hij de bal recht tegen Abou aan. De bal gaat er maar niet in. VVK komt er daarna gevaarlijk uit. Wanneer de bal verkeer wordt ingeschat schiet VVK met meer geluk dan wijsheid de bal in de verre hoek (1-4). Potetos blijft gas geven en hard werken. Voor rust komt het nog tot scoren. Het is Abou die de bal in een soort scrum met zijn hak in de touwen werkt (4-2). Zijn tweede van de avond.

 

In de rust spreekt Richard zijn mannen toe. Er wordt goed gespeeld en de stand is erg geflatteerd.

 

Na rust is het Potetos die VVK goed vastzet waardoor VVK er bijna niet uitkomt. Potetos komt vaak voor het doel maar de keeper van VVK staat een wereldpartij te keepen. Hij houdt alle ballen eruit. Als VVK eruit komt is het wel direct gevaarlijk. Na 6 minuten komt de spit 1 op 1 op keeper Jonathan af. Jonathan blijft rustig en red de inzet van de spits. Knap gedaan! Een paar minuten later moet Potetos een vrijetrap weggeven. VVK benut de vrijetrap en schiet de bal knap binnen (2-5). De wedstrijd lijkt beslist. Maar Potetos geeft niet op. Het blijft druk zetten op de tegenstander, het blijft doorjagen en het blijft voetballen. Uiteindelijk maken ze verdient de 3-5. Potetos drukt door en voelt dat het veel en veel beter is. VVK heeft geen antwoord op het goede druk zetten. 3 minuten voor tijd maakt Potetos de aansluitingstreffer. Kan het nog? Potetos gelooft erin. Wanneer de verdediging de bal onderschept zoekt het direct Ceejay op. Die past de bal door naar Abou, hij gaat om zijn directe tegenstander heen, legt de bal klaar en schuift de bal in de verre hoek (5-5). Een bevrijding!! Net voor tijd toch verdiend de gelijkmaker. Niet veel later fluit de scheidsrechter af.

 

Een knappe comeback van Potetos! Een heerlijke wedstrijd en een punt is eigenlijk te weinig gezien het spelbeeld. Komende zaterdag moet Potetos op bezoek bij nummer 3 Velocitas. De wedstrijd is om 11.15!