De voetbalvereniging vv POTETOS is opgericht op 25 oktober 1948, als onderdeel van alle ontspanningsverenigingen van de toenmalige PTT. POTETOS staat dan ook voor POst TElegraaf Telefoon Ontspannings- en Sportvereniging.

Sinds 1979 zijn wij gevestigd op  Sportpark Het Noorden aan de Iepenlaan te Groningen.

De clubkleuren zijn officieel groen met wit, natuurlijk afgeleid van de kleuren van de stad Groningen. Het officiële tenue is:  shirt groen met verticale witte baan van ongeveer 26 cm. breed, witte broek en groene kousen met een witte band. Oorspronkelijk als zondagclub begonnen, zijn wij al vrij snel overgegaan op het spelen van wedstrijden op de zaterdag. In de zeventiger jaren werd de vereniging een zg. “open vereniging”. Iedereen is welkom bij onze club, er hoeft geen band meer te zijn met de PTT, wat heden ten dage uiteraard ook niet meer mogelijk is. Begin 1980 is een jeugdafdeling opgericht die medio september/oktober 2012 onder de schoolsportclub vv POTETOS weer  op poten wordt gezet. Naast 6 seniorenelftallen kent POTETOS inmiddels 11 zaalvoetbalteams en een 35+ team. In het seizoen 2017/2018 gaan kabouters en meisjes weer trainen; JO-9 tot en met JO-13, evenals meidenteam MO-15 zijn in de competitie ingeschreven.
In totaal heeft de club zo’n 360 leden.

Kees Kuipers – erelid

De belangrijkste uitspraak van een van de oprichters, de heer Kees Kuipers was: “POTETOS is een voetbalclub voor vogels van allerlei pluimage”. En dat geldt nu ook nog, voel u welkom bij de fijnste club van de Stad.