Komend weekend is het alweer de tweede competitieronde. Potetos neemt het op in en tegen Buitenpost. Hiervoor moet Potetos wel de Friese grens over. Het ruilt de vertrouwde Martinitoren en de Grunneger toal in voor de Friese pompeblêden en de Friese oranjekoeken.

Vorm Potetos

Potetos is de competitie goed begonnen. De eerste wedstrijd was het te sterk voor Lycurgus. Potetos was dominant en liet zien als team goed samen te kunnen werken. Daarnaast viel op dat het achterin weinig weggeeft. Dat zien we ook terug in de resultaten. In de laatste 4 wedstrijden heeft het maar 4 doelpunten tegen gekregen en twee keer de nul gehouden. Daartegen scoort het flink, maar liefst 23 keer. Met het vertrouwen zal het wel goed zitten.

Vorm Buitenpost

Ook Buitenpost is goed begonnen. Het heeft de eerste wedstrijd met 3-0 gewonnen van Velocitas, waar Potetos 2-0 van heeft gewonnen. Het team is ook nog eens door in de beker. Qua doelsaldo ontloopt het Potetos niet veel. In de laatste vier wedstrijden heeft het 8 doelpunten tegen gekregen en zelf 24 gemaakt. Je kunt spreken van een team dat voorin het doel makkelijk weet te vinden. Wat opvalt is dat het van de vier wedstrijden maar één keer de nul weet te houden. Verdedigend zouden ze weleens wat steken kunnen laten vallen.

Waar liggen de kansen voor Potetos?

In de wedstrijd tegen Lycurgus heeft Potetos laten zien kansen te kunnen creëren. Tegen Buitenpost kunnen ze wellicht wat meer weerstand verwachten. Als het goed omgaat met de kansen, kunnen ze de druk bij Buitenpost neerleggen. Daarnaast heeft Potetos flitsende buitenspelers. Als de flankspelers de bal diep krijgt, is het vaak erg gevaarlijk.

Kortom, it sil in spannende wedstriid wurde!