Vandaag moet Potetos het thuis opnemen tegen Lewenborg JO11-2, de nummer 11 van de competitie. Potetos mag ze niet onderschatten, want ze scoren veel en verliezen elke keer maar nipt.

Vanaf de aftrap is het Lewenborg dat dreigend is en de duels fel ingaat. Potetos begint zwak aan de wedstrijd. Het gaat half de duels in en speelt rommelig. Als de middenvelder van Lewenborg de bal krijgt, dribbelt hij goed naar buiten en schiet de bal tegendraads langs Jullian (0-1). Potetos is niet wakker en Lewenborg voelt dat. Het zet Potetos goed onder druk en kan elke keer makkelijk de bal onderscheppen. Als Potetos wel een duel wint, is het direct gevaarlijk. Abou wordt weggestuurd en kan zo op de keeper af, maar de verdediger van Lewenborg kan er nog net tussenkomen. Even later komt Potetos op gelijke hoogte. Ardyan onderschept achterin de bal. Hij combineert goed door en Abou kan de bal binnentikken (1-1). Lewenborg geeft achterin veel ruimte weg en Potetos kan daarvan profiteren. Abou krijgt een paar minuten later weer een kans en ook die gaat erin (2-1). Even later krijgt Ceejay de bal aan de linkerkant en dribbelt langs de verdediging, houdt het overzicht en kan via Abou Jonathan bereiken. Jonathan schiet langs de keeper (3-1). Een paar minuten later wordt Jonathan weer weggestuurd en hij kan zo doorlopen en schiet de bal in de kruising (4-1). Lewenborg doet wat terug. Uit een goede dribbel wordt de bal weer tegendraads in geschoten en Jullian heeft daar geen antwoord op (4-2). Potetos werkt hard, ondanks dat het niet goed speelt krijgt het wel kansen. De 5-2 komt op naam van Ceejay, hij wordt door een goed spelende Jonathan weggestuurd en faalt niet. Ceejay was al een tijdje op zoek naar een doelpunt. Potetos lijkt de zaak weer op orde te hebben, maar Lewenborg blijft gevaarlijk in de duels. Als Potetos denkt er te zijn, slaat Lewenborg genadeloos toe. Via een corner komt Lewenborg op 5-3 als de spits goed voor zijn man en de bal binnen kopt.

In de rust wordt er duidelijk aangegeven dat het spel beter moet en ze de duels niet half in moeten gaan. Zoals gebruikelijk wisselen Jullian en Jonathan elkaar af als doelman.

Na rust gaat Potetos feller zijn duels in. Het geeft Lewenborg weinig tijd en kan de bal beter in eigen bezit houden. Toch blijft Potetos onrustig en slordig spelen. Achterin probeert het de bal rond te spelen maar Lewenborg geeft ze weinig tijd om op te bouwen. Soms heb je van die dagen dat het even niet lukt. Dan moet je hard werken en de duels ingaan. Dat doet Potetos goed. Mathias wordt door Sil weggestuurd aan de linkerkant, hij stoomt op en probeert te schieten maar stuit op de doelman. Hij laat de bal los en zo kan Abou de bal weer veroveren. Hij houdt het overzicht en ziet Matea vrijstaan. Matea heeft de tijd en kan de bal in het doel schieten (6-3). Hoewel Lewenborg weinig meer voor het doel van Jonathan komt, komt het toch op 6-4. Via een corner wordt de bal door Potetos verlengt en gaat zo het doel in (6-4). Potetos lijkt de wedstrijd uit handen te geven maar mede door goed ingrijpend werk van Sil, Josia en Jullian blijft Potetos overeind. Het wordt uiteindelijk nog 7-4 door een eigen doelpunt.

Potetos heeft de drie punten binnen en stijgt naar de vierde plek. Een bijzonder goede prestatie. De wedstrijd werd nog afgesloten met heerlijke pannenkoeken gemaakt door Hans Stam, jeugdbestuur van Potetos. Bedankt! Het was heerlijk!