Afgelopen zaterdag zijn de JO13-1 en JO11-1 kampioen geworden. Na twee spannende wedstrijden trokken beide teams aan het langste eind! Verdiend kampioen.

 09.00 aftrap Niekerk 13-1 – Potetos 13-1

De bal rolt. Niekerk laat direct zien dat het een goede voetballende ploeg is. Niekerk komt ook tot de eerste kans. Maar erg gevaarlijk wordt het niet. Potetos komt na 10 minuten meer in de wedstrijd en krijgt meer balbezit. Wanneer Dion in scoringspositie komt, faalt hij niet en schiet de 0-1 binnen. Niekerk lijkt wat aangeslagen waardoor Potetos door kan voetballen. Toch krijgt Niekerk een cadeautje. Wanneer de vrijetrap verkeerd wordt ingeschat door de verdediging ploft de bal bij een speler van Niekerk die langs Dorian schiet (1-1). Toch geeft Potetos niet op. Het knokt zich via Nanne op een 1-2 voorsprong. Voor rust maakt Potetos er nog 1-3 van. Na een goede steekpass van Di Feng is het Abdu die met een schitterende álla Bergkampstift de keeper passeert (1-3).

In de rust lijkt de buit binnen. Wat kan er nu nog misgaan?

Na rust tapt Niekerk uit een ander vaatje. Het mag van Potetos te veel voetballen en komt tot een aantal kansen. Opnieuw ziet de verdediging er niet lekker uit en Niekerk komt terug in de wedstrijd door een fraai doelpunt (2-3). Niekerk gaat voor meer en dat lukt. Want Potetos is aangeslagen en het lukt ze niet om goed weerstand te bieden. Niekerk komt uiteindelijk op gelijke hoogte (3-3). Gaat Potetos nog kampioen worden? Potetos recht de rug en de bal komt bij Nanne. Hij twijfelt niet en schiet op doel. Hij ploft op wonderschone wijze in de kruising (3-4)!! Zijn tweede van de middag. Potetos gaat door. Wanneer Arya de bal heeft, probeert hij het en schiet knap binnen (3-5). Uiteindelijk komt de eindstand door een goede rush van Thijmen op 3-6. Kampioen!

 10.00 aftrap Potetos 11-1 – Lewenborg 11-5

Het werd een zeer spannende wedstrijd. Potetos is tot nu toe het enige team dat ongeslagen is. Potetos laat goed voetbal zien en helpt elkaar erg goed. Maar het gaat gelijk op. Lewenborg geeft zich namelijk niet zomaar gewonnen. In de rust is het namelijk 2-2… Wat gaat hier gebeuren?

In de rust spreekt Douwe zijn mannen toe en zorgt ervoor dat ze alles kunnen geven in de tweede helft.

Na rust komt Potetos op een 3-2 voorsprong! Iedereen is door het dolle heen. Maar Lewenborg is al eerder in de wedstrijd teruggekomen. Door een mooi afstand schot komt het terug tot 3-3. De spanning is om te snijden. Potetos wordt moe en probeert van alles om te scoren. Thymo spoort zijn teamgenoten aan en werkt hard! Lewenborg heeft de bal aan de linkerkant. Frederik onderschept de bal en zet het op een lopen. Hij passeert spelers en ziet Floris voor de goal. Floris schiet raak en maakt het winnende doelpunt (4-3). Lewenborg probeert nog van alles maar Kani zorgt ervoor dat ze niet meer scoren. Het fluitsignaal klinkt en ze zijn kampioen!