UITNODIGING NIEUWJAARSRECEPTIE EN SNERTTOERNOOI 7 JANUARI 2022

Het bestuur van vv Potetos nodigt alle leden, ouders van leden, vrijwilligers, sponsors en sympathisanten van harte uit voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in onze kantine. De receptie begint om 16.00 uur.

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie spelen we van 14.00 tot 16.00 uur het traditionele snerttoernooi(mixed teams). Opgave toernooi voor 13.45 uur in de kantine.

Het bestuur wenst iedereen alvast hele fijne feestdagen en de beste wensen voor 2020. Wij hopen samen met u het nieuwe jaar op feestelijke wijze te kunnen inluiden en zien u graag zaterdag 7 januari 2022 in de kantine!

Bestuur van vv Potetos

KERST KLAVERJASSEN EN SJOELEN ZATERDAG 17 DECEMBER!

Op zaterdag 17 december vindt het jaarlijkse Kerst klaverjassen en – sjoelen weer plaats in de kantine! Opgeven voor deze gezellige avond kan in de kantine bij de bar of door een mail te sturen naar jacklabahn@hotmail.com 

Opgeven kan tot uiterlijk 14 december! 

Aanvang: 20:00 uur (dus graag iets eerder aanwezig)

Kosten: € 10,- per persoon

Locatie: Kantine v.v. Potetos 

Wij hopen u allen te begroeten deze avond!

UITNODIGING ALV DONDERDAG 3 NOVEMBER 2022

Het bestuur nodigt alle leden en ouders van minderjarige leden van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering van donderdag 3 november 2022, aanvang 20.00 uur in onze kantine.

De agenda volgt zsm.

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

PAASKLAVERJASSEN EN SJOELEN 15 APRIL

Op vrijdag 15 april vindt het jaarlijkse paasklaverjassen en – sjoelen weer plaats in de kantine! Opgeven voor deze gezellige avond kan in de kantine bij de bar of door een mail te sturen naar jacklabahn@hotmail.com

Opgeven kan t/m uiterlijk 11 april!

Aanvang: 20:00 uur (dus graag iets eerder aanwezig)

Kosten: € 10,- per persoon

Locatie: Kantine v.v. Potetos

Wij hopen u allen te begroeten deze avond!

Voorbeschouwing: Potetos – GVAV

Komende zaterdag staat de derde wedstrijd op het programma. Potetos moet het opnemen tegen GVAV, een oude bekende. In de vorige ontmoetingen wist Potetos vaker te winnen dan GVAV, namelijk 4 van de 5 ontmoetingen. De laatste wedstrijd was een oefenduel op groot veld. In de eerste helft ging het nog gelijk op maar in de tweede helft was het Potetos dat beter was en won met 5-0. Toch zal Potetos GVAV niet moeten onderschatten. Want GVAV laat verzorgd voetbal zien en kan Potetos pijn doen.

Vorm Potetos

Ondanks de nederlaag tegen Buitenpost is het vertrouwen nog altijd goed. Ze hebben alles gegeven en waren zeker niet kansloos. Als het wat zorgvuldiger was omgegaan met de kansen, dan was de uitslag wellicht anders. Potetos heeft leerring getrokken uit deze wedstrijd. Tijdens de trainingen laat Potetos steeds beter voetbal zien en stelt zich leergierig op.

Vorm GVAV

GVAV lijkt in bloedvorm. De eerst twee wedstrijden zijn met overtuigende cijfers gewonnen. De eerste wedstrijd is met 8-1 gewonnen, deze wedstrijd telt niet meer omdat de tegenstander zich heeft teruggetrokken, en vorige week was het Velocitas met 4-1 de baas. Aan scorend vermogen geen gebrek. Voor Potetos is het belangrijk om hun middenvelders uit te schakelen en verdedigend compact te staan. GVAV weet namelijk voorin elkaar makkelijk te vinden.

Waar liggen de kansen voor Potetos?

Potetos is afgelopen week bezig geweest met de opbouw. Het begin is er maar we mogen nog niet verwachten dat dit zonder fouten verloopt. De spelers zullen moeten wennen aan het proces en aan de taken. Mocht dit goed uitpakken, dan heeft het een extra wapen om te gebruiken. Verder is het via de zijkanten altijd gevaarlijk.

De aftrap is om 10.00 uur. Let op! De kantine is helaas gesloten. Toeschouwers, neem zelf wat eten en drinken mee!

Potetos verliest en laat de drie punten in Buitenpost liggen (5-3)

Afgelopen zaterdag stond er een echte krachtmeting voor Potetos op het programma. Uit in en tegen Buitenpost. Beide ploegen zijn door in de beker en hebben de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Kan Potetos de uitdaging aan?

Potetos en Buitenpost doen in de eerste helft niet voor elkaar onder en het is dan ook direct spannend. Potetos komt wel tot kansen maar heeft moeite deze te benutten. Buitenpost gaat beter met de kansen om en weet in de eerste helft een voorsprong te pakken (2-1).

In de tweede helft wil Potetos zichzelf belonen en gaat opzoek naar de gelijkmaker. Maar het is juist Buitenpost dat verder uitloopt. Na een paar goede aanvallen staat Potetos met 4-1 achter. Een onbegonnen zaak en Potetos lijkt de wedstrijd al te hebben verloren. Maar Potetos gaat juist nog meer haar best doen. Het blijft voetballen en probeert een doelpunt te maken. En die komt er. Na een paar minuten maken ze de 4-2. Weer 3 minuten later komt het zelfs terug tot 4-3. Gaat Potetos voor een stunt zorgen? Buitenpost is aangeslagen maar blijft op de been. Hoe langer de wedstrijd duurt, hoe spannender het wordt. Potetos weet voor tijd nog wel een keer te scoren, maar helaas in eigendoel… (5-3). De ban is gebroken en Potetos verliest de wedstrijd.

Potetos was zeker niet kansloos en heeft een goede wedstrijd gespeeld. Het had gewoon wat pech in de afronding en Buitenpost heeft in de laatste fase wat geluk gehad. Neemt niet weg dat dit een mooie wedstrijd is om van te leren. Want volgende week is er weer een wedstrijd. Ditmaal moet Potetos het opnemen tegen GVAV. De wedstrijd is thuis om 10.00 uur.

 

Tot volgende week.

 

 

“It giet oan!” Voorbeschouwing; Buitenpost – Potetos

Komend weekend is het alweer de tweede competitieronde. Potetos neemt het op in en tegen Buitenpost. Hiervoor moet Potetos wel de Friese grens over. Het ruilt de vertrouwde Martinitoren en de Grunneger toal in voor de Friese pompeblêden en de Friese oranjekoeken.

Vorm Potetos

Potetos is de competitie goed begonnen. De eerste wedstrijd was het te sterk voor Lycurgus. Potetos was dominant en liet zien als team goed samen te kunnen werken. Daarnaast viel op dat het achterin weinig weggeeft. Dat zien we ook terug in de resultaten. In de laatste 4 wedstrijden heeft het maar 4 doelpunten tegen gekregen en twee keer de nul gehouden. Daartegen scoort het flink, maar liefst 23 keer. Met het vertrouwen zal het wel goed zitten.

Vorm Buitenpost

Ook Buitenpost is goed begonnen. Het heeft de eerste wedstrijd met 3-0 gewonnen van Velocitas, waar Potetos 2-0 van heeft gewonnen. Het team is ook nog eens door in de beker. Qua doelsaldo ontloopt het Potetos niet veel. In de laatste vier wedstrijden heeft het 8 doelpunten tegen gekregen en zelf 24 gemaakt. Je kunt spreken van een team dat voorin het doel makkelijk weet te vinden. Wat opvalt is dat het van de vier wedstrijden maar één keer de nul weet te houden. Verdedigend zouden ze weleens wat steken kunnen laten vallen.

Waar liggen de kansen voor Potetos?

In de wedstrijd tegen Lycurgus heeft Potetos laten zien kansen te kunnen creëren. Tegen Buitenpost kunnen ze wellicht wat meer weerstand verwachten. Als het goed omgaat met de kansen, kunnen ze de druk bij Buitenpost neerleggen. Daarnaast heeft Potetos flitsende buitenspelers. Als de flankspelers de bal diep krijgt, is het vaak erg gevaarlijk.

Kortom, it sil in spannende wedstriid wurde!

Potetos trekt sterke eerste helft door en wint (5-2)

De eerste wedstrijd van de competitie is daar. Potetos moet het opnemen tegen Lycurgus. Beide gaan met een goed gevoel de wedstrijd in. Vooraf pept Richard de spelers op en geeft aan dat ze vanaf de eerste minuut druk moeten zetten.

En dat gebeurt. Potetos zet haar tanden in de wedstrijd en gaat geen duel uit de weg. De eerste fase van de wedstrijd is wat rommelig en beide ploegen testen elkaar uit. De eerste kans is voor Lycurgus. Na een steekpass lijkt de spits door te kunnen naar de keeper. Maar Mike weet het gat dicht te lopen en voorkomt erger. Het gaat gelijk op, maar Potetos krijgt steeds meer de overhand. Als Ardyan wordt weggestuurd kan hij door naar de keeper. Ardyan blijft goed kijken en passeert de keeper (1-0). Potetos wil doordrukken maar het weet het doel niet te vinden. In de tegenaanval maakt Lycurgus gelijk (1-1). Maar Potetos is niet onder de indruk. Het gaat door en probeert de leiding weer te pakken. Als de keeper van Lycurgus een bal verkeerd inschat, kan Ousmane met een prachtige lob de bal over de keeper spelen (2-1).

In de rust geeft Richard aan dat het team goed bezig is! Het werkt hard voor elkaar en kan met een goed gevoel terugkijken op de eerste helft.

In de tweede helft denkt Lycurgus op gelijke hoogte te komen. Met een uitstekende steekpass kunnen de twee spitsen door op Jonathan. Echter, de spitsen spelen in buitenspelpositie naar elkaar over. Kans verkeken. Veel grote kansen krijgt Lycurgus niet meer. Potetos domineert en probeert soms voetballend eruit te komen. Het weet de wedstrijd uiteindelijk met 5-2 te winnen. Een verdiende overwinning.

De eerste wedstrijd zit erop. Potetos staat er goed voor. Het laat zien als team samen te kunnen werken en aanvallend doelgericht is. De kluspunten nemen we mee naar de trainingen. Complimenten naar de supporters, dit geeft de groep energie!

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Potetos moet het dan opnemen tegen Buitenpost. Buitenpost heeft ook zijn eerste wedstrijd gewonnen. Ze hebben Velocitas met 3-0 verslagen. Een boeiend duel dus. Bijzijn is meemaken! De wedstrijd is om 09.00.

Voorbeschouwing: Potetos – SV Lycurgus

Komende zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd voor Potetos op het programma. De tegenstander is in de thuiswedstrijd SV Lycurgus. Beide ploegen zijn door in de volgende bekerronde. In het nog prille seizoen kan Potetos al goede zaken doen.

Vorm Potetos

Potetos kent een goede voorbereiding. Vorig seizoen is het al gestart met oefenen/trainen op groot veld en het heeft voor de zomerstop de selectie al compleet. In een oefenduel tegen GVAV weet het een comfortabele zege te boeken (5-0). In de beker weet het meer vertrouwen te tanken door al haar duels te winnen. Velocitas (2-0), Winsum (0-9) en Bedum (2-7) moesten er aan geloven. Hierdoor gaat Potetos met veel vertrouwen de eerste competitiewedstrijd in.

Vorm Lycurgus

Lycurgus heeft net als Potetos alle bekerwedstrijden weten te winnen. De wedstrijden tegen tweedeklassers Velocitas (0-13) en Be Quick (5-1) werden simpel gewonnen. De wedstrijd tegen mede competitiegenoot Peize was enorm spannend. In een waar doelpuntenfestijn wist Lycurgus aan het langste eind te trekken en daardoor de winst te pakken (5-4). Gelet op de scores zal Lycurgus makkelijk tot scoren komen en lijkt het achterin niet altijd even sterk te zijn.

Uitgaan van eigen kracht

Potetos zal komende zaterdag moeten uitgaan van hun eigen kracht. Achterin begint het steeds beter te staan en verdedigend geven ze nauwelijks iets weg. Aan de bal is het weliswaar soms wat wennen, maar er wordt steeds makkelijker overgespeeld. Aanvallend kan het gevaarlijk worden met de snelheid die het heeft.

Maar vooral: hoe de spelers voor elkaar door het vuur gaan! Ze geven alles voor elkaar en dat maakt deze groep zo goed.

Potetos overtuigend door in de beker (2-7)

Potetos moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen Bedum. Bedum heeft ruim gewonnen tegen Winsum en verloren tegen Velocitas. Door twee keer te winnen heeft Potetos het in eigen hand om door te gaan in de beker. Potetos start gehavend door afwezigheid van Abou, Sil en Matthias. Daarnaast zijn er hier en daar wat pijntjes in de ploeg. Toch moet Potetos een goed resultaat neer kunnen zetten.

Bedum gaat met lef spelen, en weet voor te komen tegen Potetos. Maar Potetos toont veerkracht en komt terug in de wedstrijd. Uiteindelijk weet Potetos bij Bedum met 2-7 te winnen. Hierdoor is Potetos ongeslagen door naar de volgende ronde. Een enorm goede prestatie van de groep. Hierdoor gaat het niet alleen ongeslagen door naar de volgende ronde, maar het gaat ook met veel vertrouwen de competitie in.

Volgende week start de competitie. Potetos komt uit in de eerste klasse en heeft geduchte tegenstanders. Teams als Buitenpost, ODV, Lycurgus en Grootegast zijn ploegen om in de gaten te houden. Daarnaast zitten ook oude bekende als Velocitas en GVAV waar Potetos vaker tegen heeft gespeeld.

Lycurgus is volgende week de eerste horde voor Potetos. Ondanks dat de groep nog in de opstartende fase zit, gaat Potetos met veel vertrouwen de eerste wedstrijd in. De eerste wedstrijd is thuis om 10.00 uur.