Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Velocitas op het programma. Voor de winterstop hebben beide teams eerder tegenover elkaar gestaan. Toen eindigde de spannende wedstijd in een 2-2 gelijkspel.

Velocitas is niet goed aan de nieuwe competitie begonnen. Het verloor vorige week met 8-4 van HFC. Potetos won haar eerste wedstrijd tegen Coendersborg en wil deze lijn graag doortrekken.

Vanaf de aftrap wordt er direct goed druk gezet door Potetos. Het verovert vaak snel de bal en probeert dan snel de aanval te zoeken. Alleen staat Velocitas achterin sterk te verdedigen. Potetos heeft het moeilijk met de felheid en het korte dekken van de tegenstander. Velocitas zet, als het aan de bal is, er weinig tegenover. Als het de bal vooruit speelt is het de bal al snel kwijt waardoor Potetos druk op de verdediging kan houden. Grote kansen komen er niet, alleen wat speldenprikjes die de keeper makkelijk kan tegenhouden. Na 13 minuten spelen kan Jullian de bal achter de verdediging leggen en kan Abdou één op één op de keeper aflopen. Helaas mist zijn schot overtuiging en komt de bal in de handen van de keeper terecht. De eerste helft is Potetos beter maar weet het niet op voorsprong te komen. Vlak voor rust is het Ardyan die nog over de zijkant dribbelt en de bal strak voorgeeft, alleen is er niemand die er tegenaan kan lopen.

In de rust zet Richard zijn mannen op scherp, geeft aan dat er goed wordt overgespeeld en dat de bal snel rond gaat. Als de laatste pass ook nog aankomt, komen er meer kansen.

Gelijk vanaf de tweede helft gaat Potetos er vol op. Velocitas krijgt weinig tijd om de bal rond te spelen. Als Potetos de bal heeft veroverd, is het weer slordig in de eindpass. Na acht minuten mag Jullian een vrijetrap nemen net over de middenlijn. Hij probeert de bal in een keer op doel te schieten, via het hoofd van de tegenstander gaat de bal het doel in (1-0). Een druk valt van de schouders en Potetos schakelt snel door. Via een goed uitgespeelde aanval komt de bal bij Abou en die schiet hard binnen (2-0). Na de 2-0 doet Potetos een stapje terug en kan Velocitas opzoek naar de aansluiting. Die komt er ook bijna, maar zowel Jonathan als de paal brengen redding. Potetos recht zijn rug en legt meer druk op hun verdediging. Ousmanne komt over vanaf rechts, hij ziet Abou vrijstaan en Abou probeert het. Via de lat komt de bal bij CJ terecht en die schiet heel beheerst binnen (3-0). De ban is gebroken en uiteindelijk weet Potetos uit te lopen tot 5-0. Een mooie overwinning waarbij de score hoger had uit kunnen vallen.

Hierdoor blijft Potetos ongeslagen en staat het voorlopig op een gedeelde eerste plaats in de eerste klasse.

Komende weekenden zijn er geen wedstrijden. Pas 29 februari moet Potetos het opnemen tegen Annen JO11-1. Ook Annen is nog ongeslagen. Het belooft een spannend duel te worden om de eerste plek! Wedstrijd begint om 10.30.