Potetos JO11-1 zet kampioenskandidaat GVAV terug op aarde (6-2) 

 

Vandaag stond voor JO11-1 de derde wedstrijd in amper een week tijd op het programma. Potetos moet het opnemen tegen koploper GVAV JO11-2. GVAV heeft haar wedstrijden allemaal gewonnen met ruime cijfers. Het wordt gezien als komend kampioen van de eerste klasse. Potetos probeert de positieve lijn door te trekken en het GVAV zo lastig mogelijk te maken.

 

Vanaf de aftrap laat GVAV verzorgd voetbal zien en probeert direct hoog tempo te spelen en het spel te bepalen. Het kantelt een aantal keer goed van helft waardoor er soms ruimte ontstaat om in te duiken. Maar tot hele grote kansen leidt dit niet. Potetos werkt hard en gaat het duel niet uit de weg. Als het GVAV achterin kan houden is het kwetsbaar. Als GVAV de bal naar de zijkant willen spelen is het Jonathan die goed voor zijn man komt en Abou weg probeert te sturen. Maar de laatste man leest het spel goed en kan de bal tot een corner verwerken. De corner wordt gevaarlijk voor geslingerd door Matthias maar Kacper kan de bal net niet drukken. Potetos probeert GVAV vroeg vast te zetten en daardoor ontstaat er ruimte achterin. Als GVAV er een keer doorkomt is het direct gevaarlijk en kan het 1 op 1 aflopen op Julian. Jullian blijft lang kijken en houdt zijn doel schoon. Potetos is gewaarschuwd. Een paar minuten later wordt de spits weer weggestuurd, dit keer is Jullian kansloos en schuift GVAV de bal in het doel (0-1). Potetos probeert GVAV goed vast te zetten en de ruimtes klein te houden. Wanneer Kacper de bal op het middenveld onderschept gaat hij de combinatie aan en wordt Matthias op links weggestuurd. Hij kijkt goed naar de vrijlopende Abou en die schuift de bal buitenkantje rechts langs de keeper (1-1). Potetos ruikt dat er wat te halen valt en zet de verdediging direct onder druk. Met succes. Want als Abou de bal van de laatste man af weet te snoepen kan hij de bal langs de keeper prikken (2-1). Met lef gevoetbald en beloond. GVAV lijkt aangeslagen maar weet zich te herpakken, want al na een paar minuten maakt het met een prachtig afstandsschot gelijk. Jullian is kansloos (2-2).

 

In de rust pept Richard zijn mannen op. Er wordt gewoon goed gespeeld. Proberen te combineren en vooraf druk te zetten op hun verdediging.

 

Na rust gaat GVAV iets meer gas geven. Het voetbalt meer vooruit en komt tot goede kansen. Maar Jonathan kan de ballen er katachtig uittikken. GVAV wordt gevaarlijker en gevaarlijker. Het probeert vaker vanuit de tweede lijn te schieten maar vaak is het de lat of Jonathan die redding kan brengen. Potetos probeert er counterend uit te komen. Als Abou wordt weggestuurd door Matea moet GVAV een overtreding maken. Jullian gaat achter de bal staan. Hij ziet de vrije hoek en plaatst het schitterend in het doel (3-2). Wat gebeurt hier? GVAV is aangeslagen maar probeert de verdediging te kraken. Potetos staat goed en geeft geen millimeter weg. HANDSBAL POTETOS… De bal gaat op de stip… GVAV legt aan, Jonathan kiest zijn hoek en…. PAKT DE BAL!!!!! De complimenten van het hele team. GVAV probeert door te drukken en geeft veel ruimte weg achterin. Jullian ziet dat en stuurt Ceejay weg. Ceejay behoudt het overzicht en bereikt Abou en hij schiet in tweede instantie binnen (4-2). GVAV probeert en probeert. Maar het kan de muur van Potetos niet breken. Aan de andere kant schiet Potetos met scherp, want het loopt uit naar 6-2 door doelpunten van Abou. Wat een prestatie van de jongens en de vreugde is voelbaar, niet alleen bij de spelers maar ook bij de ouders die de jongens altijd aanmoedigen en positief steunen.

 

Potetos wint verdiend en houdt de drie punten in eigen huis.

 

Komende zaterdag moet het weer de volgende wedstrijd spelen. Dit keer thuis tegen FC Lewenborg JO11-2. De wedstrijd is om 10.00. Kan Potetos deze lijn doortrekken?