De kop is er af voor de spelers van O13. De zomervakantie is voorbij en het voetballen is weer begonnen. De nieuwe selectie is nog maar kort geleden gestart met het nieuwe seizoen.

Dit seizoen zijn er maar liefst vier nieuwe spelers en twee nieuwe stafleden bij de selectie. Saar, Noam, Tabe en Jayden, overgekomen van de JO11 en JO14, trainden voor de vakantie al even mee. Nu sluiten ze definitief aan bij de selectie. Welkom! Daarnaast is de staf uitgebreid met Kars en Dennis. Ze spelen in het eerste en willen graag het team verder helpen in hun ontwikkeling. Zij zullen de trainingen op de maandag en tijdelijk op de woensdag verzorgen. Verder is de selectie in takt gebleven.

In de voorbereiding heeft het afgelopen maandag, 30 augustus, geoefend tegen GVAV. Het is een bekende tegenstander voor Potetos. Vorig seizoen heeft het al meerdere keren tegen dit team gespeeld.

In de eerste helft is Potetos zoekende op het grote veld. Hoe moet je staan, waar moet ik lopen en wat is nu mijn positie? Potetos heeft hierdoor moeite om de bal goed rond te spelen en de rust te bewaren. Op het middenveld weet GVAV goed het spel te verdelen, maar tot doelpunten leidt dit niet.

Na de rust zet Richard het anders neer. Jayden staat nu op aanvallend middenveld en Noam op rechtsbuiten. Dit werkt want GVAV heeft moeite met het nieuwe aanvalsspel. Potetos weet uit te lopen tot maar liefst 5-0! Dit is ook de eindstand.

Potetos gaat met een goed gevoel van het veld en met vertrouwen naar komende zaterdag. Dan speelt het de eerste bekerwedstrijd tegen nog een oude bekende, Velocitas. De wedstrijd is om 10.00 uur!