Vorige week zaterdag speelde Potetos zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Die werd met 4-2 gewonnen. Vandaag moet Potetos het opnemen tegen Lycurgus. In het zonovergoten sportpark Westkwartier klinkt om 10.30 het eerste fluitsignaal.

Potetos begint goed aan de wedstrijd en neemt al in de beginfase het initiatief. De eerste kans voor Potetos: vanuit een corner is het Ardyan die de bal probeert te schieten, maar het schot gaat voorlangs. Na 10 minuten komt Lycurgus steeds vaker aan de bal en wilt snel counteren. Wanneer de bal over de linkerkant komt en de verdediging niet ingrijpt, dribbelt de speler om keeper Jonathan heen en kan de bal zo binnen schuiven (1-0).

Potetos blijft druk zetten op de tegenstander en met resultaat. Ousmane dribbelt in en speelt de bal naar de vrijstaande Matea, die de bal doorspeelt naar Abou, Abou dreigt en schiet de bal daarna in de goal (1-1). Zowel Lycurgus als Potetos krijgen voor rust nog een grote kans voor de voorspong, maar beide keepers laten een geweldige redding zien.

In de rust wordt er aangegeven dat de verdediging agressiever mag verdedigen. “We spelen goed, we hebben vaker de bal en komen tot goede kansen. De tweede helft wordt onze helft.” Aldus Richard.

In de tweede helft bijt Lycurgus van zich af. Het probeert te voetballen en snel naar de goal te komen. Potetos verdedigt goed. Toch wordt het gevaarlijk als de spits door de verdediging komt. Hij zoekt Jonathan op, Jonathan blijft lang staan waardoor de spits twijfelt en de bal verliest. Potetos moet zijn rug rechten en lekker gaan voetballen. Als het voorin de bal heeft, laat Potetos goed samenspel zien. Wanneer Abou de bal via Ardyan krijgt, kan hij door naar de keeper en schuift de bal in het net (1-2). Een verdiende voorsprong. Even later is het weer raak. Als Sil de bal onderschept en Matthias wegstuurt over de linkerkant, kan hij de bal voorzetten. Abou komt goed voor zijn man en tikt de bal tussen de benen van de keeper (1-3). De wedstrijd lijkt gelopen te zijn. Echter, Potetos gaat slordiger spelen waardoor Lycurgus de aansluitingstreffer kan maken. Een foute pass wordt door Lycurgus goed ingeschat en langs Jonathan geschoten (2-3). Het gaat lang gelijk op en het blijft erg spannend. Vlak voor tijd laat Potetos zien hoe goed het echt kan voetballen. Als van achteruit de bal door Marijn wordt onderschept is het Matea die de bal krijgt. Hij speelt Matthias in en die geeft de bal strak over de grond voor. Ousmane controleert de bal en schiet binnen (2-4). Drie punten in de tas toch? Het wordt nog spannend als Lycurgus vrij snel de 3-4 maakt. Toch komt Potetos de laatste fase van de wedstrijd goed door en wint het ook de tweede wedstrijd.

Volgende week staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. Potetos neemt het thuis op tegen de koploper Appingedam. Kan Potetos blijven aanhaken voor het kampioenschap? Je ziet het volgende week zaterdag. Aftrap 10.00 uur.