Afgelopen zaterdag was het voor Potetos de laatste wedstrijd van het seizoen. Een gek seizoen dat wordt afgesloten met publiek.

Potetos speelt tegen Appingedam. Appingedam kwam in de vorige wedstrijd nog goed weg met een kleine nederlaag. Wat zal er nu gebeuren? Potetos kan op een ding rekenen, de geweldige steun van het publiek!

De eerste helft is begonnen en Appingedam probeert snel de aanval te zoeken. Het heeft meer de bal, maar erg gevaarlijk worden ze niet. Potetos stelt echter daar ook weinig tegenover. Het is slordig in de passing en daardoor smoort vaak de aanval. Halverwege de eerste helft krijgt Appingedam een corner. Deze komt per ongeluk tegen Mike aan en de spits profiteert en kopt de bal binnen (0-1). Potetos probeert opzoek te gaan naar de gelijkmaker. Als het een vrije trap mag nemen, is het Jullian die achter de bal staat. Hij brengt de bal voor en het is Ardyan die de bal tegen de paal kopt. Bijna was daar de gelijkmaker.

Daarna krijgt Potetos een aantal kansen, maar het lukt niet om de keeper te verschalken. Telkens weet de keeper de inzet van Ousmane en Abou te keren. Voor rust is er nog een grote kans voor Potetos. Merijn stuurt Matthias weg, hij dribbelt naar de achterlijn en trekt de bal voor. Maar niemand kan een voet tegen de bal zetten. Zo gaat Potetos met een achterstand de rust in.

In de rust zet Potetos het iets anders neer. Jullian gaat centraal achterin spelen en Matea komt op het middenveld.

Na rust komt Potetos veel beter in de wedstrijd. Het krijgt meer kansen en geeft zelf bijna niks weg. Toch weet Appingedam de voorsprong te vergroten. Als Jonathan en de verdediging twijfelt, kan de spits profiteren en maakt de 0-2. Hoe gaat Potetos hiermee om? Nou door nog harder te werken. Jullian krijgt een minuut later de bal, hij dribbelt door de as van het veld en combineert met Abou. Abou vindt Ousmane die de bal breed legt naar Ardyan. Hij faalt niet en scoort (1-2). De aansluiting is er.

Maar Potetos wil meer. Een paar minuten later komt het op gelijke hoogte. Matthias krijgt de bal van Matea. Hij omspeelt zijn directe tegenstander en trekt de bal voor. Het is Ousmane die de bal binnen kan tikken (2-2). Appingedam is aangeslagen en Potetos gaat verder opzoek naar de voorsprong. Sil onderschept de bal en weet Matthias weg te sturen.

Matthias vindt Abou, Abou draait om zijn as en prikt de bal langs de keeper (3-2). Een geweldige comeback! Voor het fluitsignaal krijgen beide teams levensgrote kansen, maar komen beide niet meer tot scoren.

Hierdoor wint Potetos de laatste wedstrijd van het seizoen. Het is een verdiende overwinning en een bekroning van een geweldig seizoen, ondanks de coronaperiode.

Foto’s zijn gemaakt door fotograaf Geert Huisman