De eerste wedstrijd van de competitie is daar. Potetos moet het opnemen tegen Lycurgus. Beide gaan met een goed gevoel de wedstrijd in. Vooraf pept Richard de spelers op en geeft aan dat ze vanaf de eerste minuut druk moeten zetten.

En dat gebeurt. Potetos zet haar tanden in de wedstrijd en gaat geen duel uit de weg. De eerste fase van de wedstrijd is wat rommelig en beide ploegen testen elkaar uit. De eerste kans is voor Lycurgus. Na een steekpass lijkt de spits door te kunnen naar de keeper. Maar Mike weet het gat dicht te lopen en voorkomt erger. Het gaat gelijk op, maar Potetos krijgt steeds meer de overhand. Als Ardyan wordt weggestuurd kan hij door naar de keeper. Ardyan blijft goed kijken en passeert de keeper (1-0). Potetos wil doordrukken maar het weet het doel niet te vinden. In de tegenaanval maakt Lycurgus gelijk (1-1). Maar Potetos is niet onder de indruk. Het gaat door en probeert de leiding weer te pakken. Als de keeper van Lycurgus een bal verkeerd inschat, kan Ousmane met een prachtige lob de bal over de keeper spelen (2-1).

In de rust geeft Richard aan dat het team goed bezig is! Het werkt hard voor elkaar en kan met een goed gevoel terugkijken op de eerste helft.

In de tweede helft denkt Lycurgus op gelijke hoogte te komen. Met een uitstekende steekpass kunnen de twee spitsen door op Jonathan. Echter, de spitsen spelen in buitenspelpositie naar elkaar over. Kans verkeken. Veel grote kansen krijgt Lycurgus niet meer. Potetos domineert en probeert soms voetballend eruit te komen. Het weet de wedstrijd uiteindelijk met 5-2 te winnen. Een verdiende overwinning.

De eerste wedstrijd zit erop. Potetos staat er goed voor. Het laat zien als team samen te kunnen werken en aanvallend doelgericht is. De kluspunten nemen we mee naar de trainingen. Complimenten naar de supporters, dit geeft de groep energie!

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Potetos moet het dan opnemen tegen Buitenpost. Buitenpost heeft ook zijn eerste wedstrijd gewonnen. Ze hebben Velocitas met 3-0 verslagen. Een boeiend duel dus. Bijzijn is meemaken! De wedstrijd is om 09.00.