Afgelopen zaterdag stond er een echte krachtmeting voor Potetos op het programma. Uit in en tegen Buitenpost. Beide ploegen zijn door in de beker en hebben de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Kan Potetos de uitdaging aan?

Potetos en Buitenpost doen in de eerste helft niet voor elkaar onder en het is dan ook direct spannend. Potetos komt wel tot kansen maar heeft moeite deze te benutten. Buitenpost gaat beter met de kansen om en weet in de eerste helft een voorsprong te pakken (2-1).

In de tweede helft wil Potetos zichzelf belonen en gaat opzoek naar de gelijkmaker. Maar het is juist Buitenpost dat verder uitloopt. Na een paar goede aanvallen staat Potetos met 4-1 achter. Een onbegonnen zaak en Potetos lijkt de wedstrijd al te hebben verloren. Maar Potetos gaat juist nog meer haar best doen. Het blijft voetballen en probeert een doelpunt te maken. En die komt er. Na een paar minuten maken ze de 4-2. Weer 3 minuten later komt het zelfs terug tot 4-3. Gaat Potetos voor een stunt zorgen? Buitenpost is aangeslagen maar blijft op de been. Hoe langer de wedstrijd duurt, hoe spannender het wordt. Potetos weet voor tijd nog wel een keer te scoren, maar helaas in eigendoel… (5-3). De ban is gebroken en Potetos verliest de wedstrijd.

Potetos was zeker niet kansloos en heeft een goede wedstrijd gespeeld. Het had gewoon wat pech in de afronding en Buitenpost heeft in de laatste fase wat geluk gehad. Neemt niet weg dat dit een mooie wedstrijd is om van te leren. Want volgende week is er weer een wedstrijd. Ditmaal moet Potetos het opnemen tegen GVAV. De wedstrijd is thuis om 10.00 uur.

 

Tot volgende week.