Potetos JO11-1 moest het vanavond opnemen tegen Helpman JO11-2. Helpman staat op een 7e plek met 16 punten. Potetos moet winnen om de derde plek te behouden.

Helpman trapt de bal af en laat met vlagen verzorgd voetbal zien. Ze spelen goed hun middenvelders in en proberen dan via een steekpass erdoor te komen. Potetos staat vaak te diep en daardoor ontstaan er kansen voor Helpman. Als ze er door zijn is het direct gevaarlijk, maar keeper Julian staat zijn mannetje en kan de eerste kans goed tegenhouden. De tweede kans is wel raak. Na een goed uitgespeelde counter schuift Helpman de bal in het doel (0-1). Potetos probeert in duel te komen, maar dat gaat moeizaam. Als het de bal heeft, is het de bal snel weer kwijt. Toch weet Jonathan een opening te vinden en kan Abou wegsturen. Het schot wordt geblokt en er volgt een corner. De corner wordt door Ardyan goed voor geslingerd, maar Kacper kan de bal net niet goed genoeg raken. Potetos voelt dat als het de bal heeft, snel kan omschakelen en gevaarlijk kan worden. Abou weet de bal te onderscheppen en houdt de bal knap bij zich, hij ziet Jonathan vrijstaan en Jonathan schiet de bal achter de doelman (1-1). Een mooie uitgespeelde aanval. Toch blijft het niet lekker lopen bij Potetos. Het speelt onrustig. Als er niet goed wordt doorgedekt kan Helpman vanuit de tweede lijn schieten. De bal gaat strak de hoek in (1-2). Potetos krijgt voor rust nog een corner. Matthias slingert de bal voor en Ardyan kan de bal voor open doel inkoppen, maar komt net te kort. Het blijft 1-2 en dat is tevens de ruststand.

In de pauze geeft Richard aan dat de jongens goed hun eigen man in de gaten moeten houden. Verder wordt Jullian op de goal afgelost door Jonathan.

In de tweede helft heeft Potetos de wedstrijd beter onder controle. Er is mede door Jullian meer rust achterin. Daarnaast speelt Kacper de tweede helft veel sterker, hij wint meer duels en speelt de bal sneller rond. Helpman kan daardoor niet in de wedstrijd komen. Hierdoor ontstaan er meer kansen voor Potetos. Potetos komt even later op gelijke hoogte. Als Matthias de bal aan de linkerkant ontvangt, ziet hij kans om uit te halen. Hij twijfelt niet en schiet de bal binnen (2-2). Potetos blijft opzoek gaan naar de voorsprong. Het lukt Helpman niet om de bal lang in bezit te houden, vaak zit er een been tussen van Potetos. Een paar minuten later wordt Ceejay aan de rechterkant weggestuurd door Kacper, hij brengt de bal voor en Abou kan de bal binnentikken (3-2). Geweldige assist en een mooi doelpunt.

Lange bal van Helpman over de verdediging! De spits sprint er achteraan, maar Jonathan let goed op en plukt de bal uit de lucht. Potetos gaat opzoek naar de voorsprong. Ardyan wordt aan de linkerkant weggestuurd, de verdediger van Helpman maakt een overtreding. Vrijetrap op een mooie plek. Jullian staat achter de bal, hij legt de bal onverwachts breed en Ardyan schiet net naast. Als Helpman er door kan komen staat het blok achterin goed. Komen ze over rechts, dan snoept Matea de bal van ze af en aan de linkerkant komen ze niet voorbij Sil of Josia.

Aan de rechterkant krijgt Ceejay de bal, hij omspeelt zijn tegenstander en houdt goed het overzicht, maar tot een kans komt het niet. Toch kan Ceejay weer de bal onderscheppen. Hij is een plaag voor de verdediging. Speelt een sterke wedstrijd. Helpman probeert opzoek te gaan naar de gelijkmaker. Maar het is onzuiver en speelt te gehaast de bal rond. Zo kan Potetos het gemakkelijk overnemen. De 4-2 komt op naam van Ardyan. Jullian dribbelt de bal vanaf de zijkant naar binnen, hij brengt de bal voor en Ardyan schiet de bal binnen (4-2). Een mooi doelpunt vanuit een goede voorzet.

Hierdoor pakt Potetos 3 punten en blijft het 3e staan met 24 punten. Volgende week moeten de jongens in hun laatste wedstrijd het opnemen tegen VV BATO JO11-1. Potetos zal er alles aan doen om de derde plaats te behouden.