Vandaag staat Appingedam op het programma. Appingedam is de koploper van de competitie. Vorige week wist het Velocitas met maar liefst 12-1 aan de kant te zetten. Potetos is dus gewaarschuwd.

Vanaf de aftrap is het Appingedam dat goed begint. Het speelt elkaar goed in en probeert de bal snel vooruit te spelen. Binnen 5 minuten is de eerste kans op de voorsprong, maar de spits faalt oog in oog met keeper Jonathan. Als Sil nog een schot van de spits blokt, is het eerste gevaar geweken.

Potetos doet na 10 minuten wat terug. Matthias komt goed over de linkerkant, trekt de bal voor, maar de inzet belandt in de handen van de keeper. Potetos wordt gevaarlijker en komt op voorsprong. Sil stuurt Matthias weg, die de bal voorzet en Abou schiet op de keeper. De keeper laat de bal los en Ousmane tikt de bal in de goal (1-0). Appingedam heeft meer balbezit, maar kan voorin weinig potten breken. Marijn laat zien stappen te hebben gemaakt en verdedigt sterk. Ook Josia laat verdedigend van zich zien: hij loopt alle gaten goed dicht. De tegenstander heeft moeite met de sterkte verdediging van Potetos. 1-0 is de ruststand.

In de rust zetten Frank en Richard het tactisch anders neer. Daarnaast zijn er complimenten voor het teamwork. Achterin wordt weinig weggegeven.

In de tweede helft is de tactische omzetting goud waard. Als Jonathan vanuit de doeltrap Abou weet te bereiken, kan hij direct Ousmane wegsturen. Die geeft de bal weer terug aan Abou en die kan de bal achter de keeper schuiven (2-0). Even later is het weer Abou die kan scoren. Als hij langs zijn directe tegenstander loopt, gaat hij alleen op de keeper af en faalt niet (3-0). Appingedam ziet er verdedigend kwetsbaar uit. Julian dribbelt de bal in vanaf de zijkant en probeert het maar eens, de keeper laat de bal onder zich door glippen (4-0). De wedstrijd is gespeeld. Toch doet Appingedam razendsnel nog wat terug. De spits wordt weggestuurd en met een punter weet hij te scoren (4-1). Het mooiste doelpunt komt op naam van Matthias. Marijn speelt de bal van achteruit naar voren, Julian verlengt de bal met zijn hoofd, Abou stuurt Ousmane weg en die kan de vrijstaande Matthias inspelen. Voor open doel faalt hij niet en scoort (5-1).

Appingedam voetbalt in de tweede helft met name tegen zichzelf en Potetos profiteert hiervan. Het loopt uit naar 7-1 door doelpunten van Abou en Ousmane.

Een zeer sterke en overtuigende zege voor de ploeg van Richard en Frank. Volgende week kan het op bezoek bij Winsum de koppositie pakken. Makkelijk zal het niet worden. Winsum wist eerder vandaag met 15-3 Lycurgus aan de kant te schuiven. Volgende week is de wedstrijd om 10.00 uur.