JO13 mocht afgelopen zaterdag voor het eerst optreden in een officieel duel: in een bekerwedstrijd moet het opnemen tegen een oude bekende, Velocitas. Al een aantal seizoenen spelen de teams tegen elkaar. Potetos is volgens de coach van Velocitas een angstgegner: “Wij weten hoe jullie spelen, toch is het elke keer erg moeilijk om van jullie te winnen. Onze ploeg ziet jullie als angstgegner”. En dat is ook logisch. Van de eerder vijf ontmoetingen speelde Potetos één keer gelijk en wist het vier keer van ze te winnen. Weet Potetos met de nieuwe spelers ook te winnen van Velocitas?

In de eerste helft gaat het redelijk gelijk op. Potetos heeft de controle en staat achterin als een huis. Velocitas lukt het niet om daar doorheen te komen. Aan de andere kant kan Potetos de kansen niet omzetten tot doelpunten. Aan de bal laat Potetos met vlagen prima spel zien. Twee spelers vallen hierin positief op. Aan de rechterkant is het de tandem Saar en Noam die elkaar goed aanvoelen en aan de bal goede keuzes maken. Beide ploegen weten voor rust niet te scoren en gaan met 0-0 de rust in.

In de rust worden er aanwijzigingen en complimenten gegeven aan het team. Ondanks dat ze nog maar net samen spelen, laat het collectief zien hard voor elkaar te willen werken.

Na de rust weet Potetos meer kansen te creëren. Als er een hoekschop wordt genomen, komt de bal in de kluts voor de voeten van Ousmane. Ousman bedenkt zich niet en schiet de bal in het doel van de tegenstander (1-0). Dit geeft Potetos vertrouwen en wilt en goede spel doorzetten. Toch blijft het spannend, want ook Velocitas krijgt kansen. Maar door uitstekend keeperswerk en door het goede verdedigende werk, komt Velocitas niet op gelijke hoogte. In de laatste 10 minuten weet Potetos de wedstrijd in het slot te gooien. Als Jayden de bal krijgt kan hij op doel schieten en schiet de 2-0 binnen.

Een verdiende overwinning voor Potetos. Het laat zien hard voor elkaar te willen werken en gaan geen duel uit de weg. Volgende week speelt Potetos uit tegen Winsum. Winsum zal zich willen revancheren, want het is met 8-0 onderuit gegaan tegen Bedum. Lukt het Potetos ook de tweede wedstrijd te winnen?