Afgelopen donderdag moest Potetos nog zijn meerdere erkennen tegen Annen. Annen was met 4-1 te sterk, maar kansloos was Potetos niet. “Als wij beter om waren gegaan met de kansen, hadden wij een punt kunnen stelen”, aldus Richard.

Vandaag moet Potetos het opnemen tegen de nummer 1 Peize. Peize heeft alle wedstrijden nog gewonnen en nog weinig doelpunten tegen gekregen. Kan Potetos na afgelopen donderdag de nieuwe uitdaging aan?

Vanaf de aftrap zet Potetos druk op de tegenstander en dwingt het Peize tot fouten. Al snel resulteert dat in kansen. Als Ousmane de bal krijgt van Kasper, probeert hij het, maar hij vindt de handen van de doelman. Peize moet duidelijk even in het spel komen en Potetos maakt daar gebruik van. Als Peize de bal opnieuw verspeelt, is het wel raak. Het is Ousmane die de afvallende bal controleert en direct uithaalt (1-0). Peize krijgt wat meer grip op de wedstrijd als Potetos het rustiger aan doet. Het kan zo het middenveld oversteken en aanvallen. Tot echte kansen leidt het nog niet. Jonathan kan de ballen makkelijk oppakken. Toch komt Peize op gelijk hoogte. Wanneer het over de zijkant weet door te komen komt er een voorzet, de spits komt voor zijn man en tikt de bal heel simpel binnen (1-1). Een paar minuten later is er een corner voor Potetos. Matthias slingert de bal voor het doel. Sil loopt uitstekend in, hij kopt de bal snoei hard tegen de paal. Wat een geweldige actie! Na de time-out komt Potetos weer beter in de wedstrijd. Als Potetos de bal voorin krijgt, krijgt Ardyan een kans om te scoren. Zijn schot wordt nog gekraakt, maar Abou kan de rebound verzilveren en brengt Potetos weer op voorsprong (2-1). Nog voor rust krijgt Matthias een open kans voor de 3-1. Hij wordt door Sil één op één gezet met de keeper. Maar hij twijfelt en schiet de bal hard tegen de keeper aan.

In de rust geeft Richard aan dat de spelers het achterin dicht moeten houden. Peize heeft twee belangrijke spelers, die moeten worden uitgeschakeld. Frank geeft aan dat de jongens van Potetos de duels niet uit de weg moeten gaan.

Na rust komt Peize sterk de kleedkamer uit. Ze willen snel de gelijkmaker maken en over Potetos heen gaan. Potetos wordt teruggedrongen, maar komt niet in hele grote problemen. Toch krijgt Potetos de eerste kans. Als Jullian de vrijetrap neemt, komt de bal voor Ceejay. Hij controleert de bal, maar kan geen kracht zetten achter de bal. Even later moet Potetos een vrijetrap weggeven. De bal wordt heel slim opzij gelegd en Peize schiet de bal, met wat geluk, in de goal (2-2). De wedstrijd gaat gelijk op. Peize heeft iets meer balbezit, maar kan weinig tot geen kansen creëren. Potetos probeert eruit te komen met een counter. Als dat lukt, is het direct gevaarlijk. Abou wordt weggestuurd, maar een goede verdedigende actie leidt tot een corner. Het is weer Matthias die hem neemt. Ditmaal komt de bal bij Ardyan en die kopt de bal heerlijk binnen (3-2). Vanaf dat moment begint Potetos beter te spelen. Hoewel Peize meer de bal heeft, komt Potetos er in de omschakeling gevaarlijker uit. Als Abou weer wordt weggestuurd, komt hij oog in oog met de doelman en schuift hij de bal in het net (4-2). Ceejay denkt, wat Abou kan, dat kan ik ook. Hij loopt zich goed vrij, Matea ziet hem, hij stuurt Ceejay weg en ook Ceejay faalt niet en schiet hem in het netje (5-2). Peize doet net voor tijd nog iets terug, maar de overwinning is binnen (5-3).

Potetos doet bovenin dus goede zaken. Op dit moment staan ze gedeeld tweede achter Peize. Maar alles kan nog veranderen. Het blijft spannend.

Volgende week moet Potetos op bezoek bij HFC. De eerste wedstrijd wist Potetos met 5-1 te winnen. Lukt het ze opnieuw? De aftrap is om 09.45.