Op het programma staat vandaag de wedstrijd waar Potetos naar uit had gekeken: het team speelt namelijk uit tegen Winsum, de koploper van de eerste klasse. Winsum heeft nog geen wedstrijd verloren en heeft al een paar wedstrijden ruim gewonnen. In het hol van de leeuw probeert Potetos drie punten te pakken.

Vanaf de aftrap is Potetos gespannen. Potetos laat zich in de eerste fase terugdringen, maar gevaarlijk wordt Winsum niet. Door goed verdedigend werk kan Winsum alleen van afstand schieten. Jonathan heeft daar weinig moeite mee.

In de omschakeling is Potetos gevaarlijk. Als Julian de bal in een keer door kan spelen naar Matthias, kan Potetos het doel opzoeken. Matthias vindt Abou en die weet de bal in de goal te schieten (0-1). Potetos heeft even lucht en komt meer in de wedstrijd. Toch komt Winsum op gelijke hoogte. Als Jonathan een mooie redding maakt, is het in de rebound wel raak (1-1). De wedstrijd gaat op en neer. Als Potetos in de duels kan komen, is het Winsum de baas. Voor rust komt Potetos weer op voorsprong. Als Ousmane de bal krijgt, kan hij wegdraaien van zijn tegenstander en scoort (1-2).

In de pauze zet Richard het team op scherp. Winsum komt er soms gevaarlijk doorheen en kan elkaar gemakkelijk vinden. Potetos moet goed met de tegenstander meelopen om elkaar te kunnen helpen.

Na de rust begint Potetos sterk. Ondanks dat Winsum meer de bal heeft, komt Potetos op een 1-3 voorsprong. Als Ousmane en Ardyan de verdediging goed onder druk zetten, kan Ardyan de bal overnemen en hij schiet de bal laag in de verre hoek (1-3). Daarna gaat Winsum meer druk zetten en kan Potetos de bal niet in de ploeg houden. Winsum komt terug in de wedstrijd door een mooi uitgespeeld doelpunt (2-3). Daarna drukt Winsum door en komt het met wat geluk op gelijke hoogte. Jonathan kan de bal nog goed uit de lucht wegtikken, maar de rebound gaat erin (3-3).

Het gaat daarna gelijk op en het blijft spannend. Als Abou door Matea wordt weggestuurd, kan hij alleen op de keeper af. De keeper blijft goed kijken en pakt de bal. Even later is het Winsum die vanuit een afstandsschot de paal raakt. Potetos heeft het lastig met het snelle spel van Winsum, maar werkt ontzettend hard. Een paar minuten voor tijd stuurt Julian Abou weg. Hij neemt de bal goed aan en prikt de bal langs de keeper (3-4). Kort daarna fluit de scheidsrechter af en Potetos viert feest!

Potetos pakt hierdoor de koppositie. Een knappe prestatie van de spelers. Komende maandag kan het zijn vijfde overwinning op rij pakken. Het moet dan wel winnen tegen GVAV. De wedstrijd is om 16.45 uur.