Groningen – Na een kleine 5 maanden en een zomerstop later stonden de teams van Potetos en Zeester weer tegenover elkaar. Waar het duel vorig jaar op een warme zonnige dag in mei nog eindigde in een simpele 4-0 overwinning voor de Zoutkampers, waren de kaarten ditmaal anders geschud. Potetos zegevierde zaterdagmiddag dik verdiend met 3-1. Na de competitie te zijn begonnen met een nederlaag tegen VVK en een overwinning op DIO Groningen, mocht het vlaggenschip van Potetos vanmiddag aantreden tegen de mannen van Zeester. Potetos wist van te voren waar de kracht van de vissers uit Zoutkamp lag.

Potetos kwam scherp uit de kleedkamer en nam vanaf het begin het initiatief in handen. De aanvallers bleken een ware plaag voor de Zoutkamper defensie, de middenvelders van de stadjers hadden het middenveld volledig in handen en de Potetos verdediging bleef vrij gemakkelijk overeind en hoefden in de eerste helft slechts sporadisch een Zoutkamper te laten gaan, maar die vond dan een uitstekend keepende Mickael op hun weg. Na een trainingsweek vol plaagstootjes over wanneer Kars eindelijk eens zou gaan scoren, snoerde hij alle criticasters de mond door na een minuut of 15 de bal vanaf links heerlijk over de Zeester goalie in de verre bovenhoek te plaatsen. 1-0 voor de groen-witten! Ook in het restant van de eerste helft bleef Potetos de bovenliggende partij en was het CV, die na een goede aanval het leer net naast schoof. De volgende grote kans kwam op naam van Mendel, de spelmaker die extra gemotiveerd was na een opmerking van Thom die de Potetos middenvelder op vrijdag had uitgemaakt voor langharige teckel en hem daarmee feliciteerde met Dierendag. Helaas had ook hij het vizier niet op scherp staan en schoot hij de bal na een schitterende individuele actie recht op de doelman. De gasten konden in de eerste helft bijna geen vuist maken en werden alleen gevaarlijk uit standaardsituaties en na schoonheidsfoutjes in de Potetos defensie, maar vonden zoals gezegd Mickael op hun weg, die speciaal zijn baard had laten staan om de Zoutkamper aanvallers angst in te boezemen. Zo gingen beide ploegen rusten met een 1-0 tussenstand en kon Potetos zich alleen kwalijk nemen dat de marge niet groter was.

In de rust werd er gewaarschuwd voor een Zoutkamper storm die zou gaan komen. Het liep echter anders. Potetos kwam na de sinaasappeltjes van barman Ray scherper uit de kleedkamer dan de gasten en nadat Jelmar de bal met enig fortuin meekreeg aan de linkerkant, kon hij de bal zonder problemen voorgeven op de geheel vrijstaande CV. De lange Potetos spits kende geen genade en kopte de bal snoeihard achter de Zoutkamp doelman. 2-0! Niet veel later slalomden de Potetos aanvallers wederom simpel door de defensie van de gasten, hierbij werd een Poteti ten val gebracht en kon Tim oog in oog komen met de keeper van Zeester, helaas voor hem vergat de scheidsrechter voordeel te geven en gaf hij een vrije trap. Na enig overleg tussen meerdere specialisten was het Jelmar die het klusje mocht gaan klaren, hij deed dit met succes. Hij krulde de bal over het rijtje stilstaande Zeesterren en liet de doelman voor de derde keer deze middag vissen. In het restant van het tweede bedrijf bleef Potetos makkelijker voetballen, totdat Mendel na een niet terechte eerste gele prent, zijn tweede gele kaart voorgeschoteld kreeg na domme overtreding op het middenveld. Wat volgde was de in de rust verwachte Zoutkamper storm. Ballen werden opportunistisch richting Potetos goal geslingerd en dit zorgde voor enkele hachelijke momenten. Vlak voor tijd moest Potetos dan toch een keer toestaan dat de bal door de aanvoerder van de Zoutkampers hard in de verre hoek werd geschoten. Niet veel later blies de scheidsrechter voor de laatste keer en had Potetos zijn tweede overwinning van het seizoen te pakken.

Volgende week mogen de groen-witten op bezoek bij De Fivel, dat tot dusver ook 6 punten heeft behaald uit 2 wedstrijden. De wedstrijd in Zeerijp begint om 14:30 uur.