Het zag er lang naar uit dat er voor de vakantie geen wedstrijden meer werden gespeeld. JO12 was al bezig om zich klaar te stomen voor volgend seizoen. Met een aantal nieuwe gezichten werkt het toe naar groot veld. Toch kwam er goed nieuws vanuit het kabinet; “Sportcompetities voor jeugd mogen weer worden opgestart.”  Hierdoor kunnen de spelers toch nog een aantal wedstrijden met elkaar voetballen.

Nieuwe gezichten

Tijdens de voorbereiding zijn er twee nieuwe gezichten te bekennen. Jairo en Mike. Jairo trainde al geruime tijd mee en mag nu eindelijk wedstrijden spelen. Mike komt over van Dio Groningen, waarbij hij uitkwam voor de JO12-1.

Wedstrijd

Voordat corona roet in het eten gooide, speelde Potetos ook al tegen Appingedam. In een goede wedstrijd won Potetos ruim met 7-1. Appingedam wilt revanche.

In de eerste helft is Potetos de betere en trekt het spel naar zich toe. Maar kan het niet omzetten in veel doelpunten. Het weet maar een keer te scoren via Ousmane. Appingedam, dat fysiek en ruig speelt, doet met wat geluk iets terug waardoor het voor rust 1-1 is.

In de tweede helft blijft Appingedam fysiek en laat zo nu en dan haar slechte kant zien. Potetos reageert door meer te scoren dan Appingedam en wint meer dan verdiend met 4-2 (Abou 2x en Ousmane 2x).

De coach is na de wedstrijd tevreden: “De overwinning is dik en dik verdiend. Enige kritiek is dat de uitslag nog ruimer had gemogen. Dat had meer recht gedaan op de overwinning.”

Volgende week, 12 juni, speelt Potetos thuis tegen GVAV JO12-2. De wedstrijd is om 10.00 uur.