De JO11-1 moest het zaterdag opnemen tegen de nummer 2 van de competitie Veendam 1894. Veendam heeft tot nu toe 6 wedstrijden gespeeld en 5 daarvan overtuigend gewonnen. Vorige week heeft het verloren tegen HS88. Er zijn dus kansen voor Potetos.

Potetos begint sterk aan de wedstrijd. Het weet Veendam terug te dringen tot hun eigen helft, maar tot grote kansen leidt dit nog niet. Na 10 minuten spelen krijgt Veendam meer controle over de wedstrijd. Na een paar waarschuwingsschoten schiet Veendam raak. De bal gaat onder keeper Julian door (0-1). Potetos komt er al counterend aardig goed uit en vindt elkaar makkelijk. Wanneer Matthias wordt weggestuurd moet Veendam een overtreding maken en een penalty weggeven. Het is Matthias die hem zelf neemt…. helaas gaat de bal er niet in. Veendam heeft meer balbezit maar het heeft moeite met de sterke verdediging van Potetos. Enkele schoten van afstand worden goed weggewerkt door keeper Jullian, die een goede eerste helft keept. Toch komt Veendam op 0-2. Na een scrimmage is het in eerste instantie Sill die de bal weg kopt, maar hij kan het tweede schot niet voor de doellijn weghalen waardoor het 0-2 wordt.

In de rust geeft Richard aan dat Potetos hartstikke goed spelen. Er wordt goed overgespeeld, werken hard voor elkaar en komen voor de goal van de tegenstander.

Na rust komt Veendam sterk uit de kleedkamer. Het zet eerder druk en speelt een hoger tempo. Echter is het Potetos dat beter uit de kleedkamer is gekomen. Het geeft weinig kansen weg en zoekt vaker het goal van Veendam op. Het maakt ook verdiend de aansluitingstreffer. Het is Jullian die van vrijtrap van ruim 20 meter over de keeper heen weet te schieten (1-2). Veendam is even uit zijn doen en gaat agressiever spelen. Een paar minuten later is het weer Julian die bijna op dezelfde plek kan schieten. Het schot gaat prachtig richting de verre hoek maar raakt helaas de lat… Je hoort het publiek schrikken… helaas geen 2-2. Veendam begint door te drukken en neemt het doel aardig onder vuur. Wanneer het de 1-3 denkt te maken is het Sill die de bal op de doellijn nu wel weet tegen te houden. Geweldige actie! Toch komt Veendam op 1-3 door een mooie vrijtrap van Veendam. Keeper Jonathan heeft veel ballen uit het doel weten te houden, maar hier is de keeper kansloos. Potetos neemt meer risico en gaat vol voor de aansluitingstreffer. Het geeft meer ruimte weg en daar profiteert Veendam van. 5 minuten voor tijd gooit het de wedstrijd op slot (1-4). Toch blijft Potetos aanvallen en hongerig naar een doelpunt. Als er een mooie combinatie is tussen Ousmane en Kacper haalt Kacper maar een uit en knalt de bal onderkant lat over de achterlijn (2-4). Niet veel later fluit de scheidsrechter af.

Potetos had recht op een punt. Maar helaas gaan de punten mee met Veendam 1894.

Volgende week moet Potetos op bezoek bij Winsum JO11-2. De wedstrijd is om 08.30.