Potetos heeft lang geen wedstrijd meer gespeeld. Door de corona zijn alle wedstijden geruime tijd stilgelegd. Aan het einde van het seizoen heeft Potetos afscheid genomen van Cj en van Kacper en hebben Marijn en Josia zich bij het team aangesloten.

Vandaag mocht Potetos haar eerste wedstrijd weer spelen. Thuis moesten ze het opnemen tegen Velocitas. Vorig seizoen wist Potetos een keer gelijk en een keer te winnen van de stadsgenoot. Jonathan kon er deze wedstrijd niet bij zijn. Daardoor start Jullian in de goal start.

Velocitas start sterk tegen Potetos. Het is fel op de bal, zet goed druk en dwingt Potetos tot fouten. Al in de vijfde minuut lost Velocitas het eerst waarschuwingsschot tegen de kruising. Een paar minuten later is het wel raak. Velocitas ziet de ruimte en de spits haalt goed uit en passeert Julian (0-1). Daarna gaat de trein van Potetos direct aan. Vanaf de aftrap laat het zien te kunnen voetballen. Ousmane krijgt de bal en speelt door naar Matea, die opent direct naar Mathias die de diepte ingaat. Mathias legt de bal terug waardoor Abou de bal kan binnenschuiven (1-1). Een geweldig doelpunt waar mooi samenspel aan vooraf gaat. Velocitas recht daarna de rug en probeert Potetos onder druk te zetten. Maar Marijn en Josia weten een aantal keer goed in te grijpen. Wanneer Velocitas er wel door komt, is het direct gevaarlijk. Als Josia uit wordt gespeeld en er ruimte in het midden ontstaat, probeert de spits het. Jullian keert de inzet iets wat ongelukkig waardoor de bal in de goal vliegt (1-2). Potetos blijft het lastig houden tegen Velocitas. Vlak voor rust weet Potetos op gelijke hoogte te komen. Als de bal opnieuw vanaf links wordt gegeven en doorschiet, is het Ousmane die de bal in het doel werkt (2-2).

In de rust lost Ousmane Jullian af op de goal. Verder geeft Richard aan de we meer energie in de wedstrijd moeten leggen en ze geen ruimte moeten geven.

In de tweede helft start Potetos zeer sterk. Het weet elkaar makkelijk te vinden en in de combinatie kan het goed onder de druk uit voetballen. Na 5 minuten krijgt Jullian de bal na een goede combinatie met Ardyan. Hij ziet de ruimte en puntert de bal achter de doelman (3-2). Even later is er een slordigheidje bij Velocitas: als het even bij de doeltrap niet goed oplet, is het Abou die er van kan profiteren en de bal voor open doel kan binnenschieten (4-2). Velocitas komt er in de tweede helft niet meer heel gevaarlijk uit, mede doordat Marijn, Josia en Sil goed verdedigen. Het laatste fluitsignaal klinkt en Potetos wint.

Met vlagen zeer goed en sterk spel laten zien. Goed gedaan! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Lycurgus JO12-2 op het programma. De wedstrijd is om half 11.