Strijdend Potetos knokt zich naar een punt, Velocitas door het oog van de naald (2-2)

 

Met de wedstrijd van afgelopen woensdag in de benen moet JO11-1 het opnemen tegen de nummer 3 Velocitas JO11-1. Potetos heeft geen wissels, het wordt een pittig duel.

 

Vanaf de aftrap probeert Potetos gelijk de tegenstander onder druk te zetten. Ze proberen het spel te lezen zodat ze de bal kunnen onderscheppen. Dit leidt tot kansen. Als Ardyan de bal onderschept kan hij Jonathan wegsturen. Jonathan bereikt Abou maar die kan de bal niet goed plaatsen. Als Velocitas onder de druk uit kan komen wordt het op het middenveld gevaarlijk, maar tot echt grote kansen komt het niet. Elke keer zit er weer een been of een voet tussen. Als ze over onze linkerkant komen, is er één speler die aldoor roet in het eten gooit genaamd Sill. Het lukt de aanvallers maar niet om langs hem te komen. Potetos wordt verder teruggedrongen op eigen helft en moet het dan hebben van de counters. Als Matthias door Kacper wordt weggestuurd ziet hij de kans om uit te halen, maar de bal gaat rakelings voorlangs. Potetos geeft veel energie en werkt hard. In de eerste helft wordt er niet gescoord.

 

Na de pauze is Josia van JO12-1 erbij gekomen, en wisselen Julian en Jonathan van keep. Direct in de vierde minuut is het raak voor Potetos. Wanneer Matthias wordt weggestuurd door Sill aan de linkerkant kan hij de bal voortrekken. Abou drukt af tegen de paal maar via de keeper gaat de bal over de doellijn (0-1). Een heerlijke start. Potetos voelt dat er meer inzit en gaat doordrukken. Velocitas wordt op alle fronten afgetroefd en moet veel corners weggeven. Vanuit de corner is het Kacper die de bal acrobatisch bij de tweede paal tegendraads naast lijkt te schieten. Maar Abou is zeer attent en tikt de bal binnen (0-2). Potetos op rozen! Velocitas doet er een schepje bij want de vermoeidheid is meer en meer zichtbaar bij Potetos. Ze hebben veel gegeven. Velocitas voert de druk op en wint meer duels. 6 minuten voor tijd maakt het de aansluitingstreffer door een prutsgoal (1-2). Het publiek gaat achter het thuis team staan en dat leidt tot onzekerheid op Potetos. Al snel maakt Velocitas de gelijkmaker. Vanuit een corner wordt de bal via de knie tegen de touwen gewerkt (2-2). Daarna krijgt zowel Potetos als Velocitas de kans om de drie punten te pakken. Potetos krijgt de grootste kans als Abou de achterlijn weet te halen en Ardyan probeert te bereiken. De bal komt net achter hem waardoor Ardyan de bal niet op doel kan schieten. Het blijft dus 2-2.

 

Het team is blij met een punt gezien dat het lang zonder wissel heeft gespeeld. Komende woensdag moet het opnemen tegen de koploper. Lukt het Potetos om als eerste een punt af te snoepen van GVAV? 18.00 is de aftrap!