Komende zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd voor Potetos op het programma. De tegenstander is in de thuiswedstrijd SV Lycurgus. Beide ploegen zijn door in de volgende bekerronde. In het nog prille seizoen kan Potetos al goede zaken doen.

Vorm Potetos

Potetos kent een goede voorbereiding. Vorig seizoen is het al gestart met oefenen/trainen op groot veld en het heeft voor de zomerstop de selectie al compleet. In een oefenduel tegen GVAV weet het een comfortabele zege te boeken (5-0). In de beker weet het meer vertrouwen te tanken door al haar duels te winnen. Velocitas (2-0), Winsum (0-9) en Bedum (2-7) moesten er aan geloven. Hierdoor gaat Potetos met veel vertrouwen de eerste competitiewedstrijd in.

Vorm Lycurgus

Lycurgus heeft net als Potetos alle bekerwedstrijden weten te winnen. De wedstrijden tegen tweedeklassers Velocitas (0-13) en Be Quick (5-1) werden simpel gewonnen. De wedstrijd tegen mede competitiegenoot Peize was enorm spannend. In een waar doelpuntenfestijn wist Lycurgus aan het langste eind te trekken en daardoor de winst te pakken (5-4). Gelet op de scores zal Lycurgus makkelijk tot scoren komen en lijkt het achterin niet altijd even sterk te zijn.

Uitgaan van eigen kracht

Potetos zal komende zaterdag moeten uitgaan van hun eigen kracht. Achterin begint het steeds beter te staan en verdedigend geven ze nauwelijks iets weg. Aan de bal is het weliswaar soms wat wennen, maar er wordt steeds makkelijker overgespeeld. Aanvallend kan het gevaarlijk worden met de snelheid die het heeft.

Maar vooral: hoe de spelers voor elkaar door het vuur gaan! Ze geven alles voor elkaar en dat maakt deze groep zo goed.